Ситуація на Близькому Сході продовжує загострюватись

Ситуація на Близькому Сході продовжує загострюватись.

З самого початку конфлікту в Палестині президент Туреччини украй нестримно висловлювався про негативну роль Ізраїлю у цій війні. Не став він підбирати слова і на тлі неминучого військового протистояння Тель-Авіва та Бейрута, фактично пригрозивши уряду Нетаньяху початком інтервенцій турецької армії на його землі.

Представники Ізраїлю у відповідь пророкували Ердогану долю Садама Хуссейна, а тепер і зовсім вимагають вигнання Туреччини з НАТО.

У відповідь на це турецький президент заявив, що не боїться погроз «комп’ютерних клоунів» і вимагав зупинити «сіоністське варварство» після вбивства в Тегерані глави політбюро Хамас Ханіні.

Нагадаємо, що раніше між Анкарою та Тель-Авівом нами вже вибухнула абсолютно популістська торгова війна з продовженням експорту та імпорту за їх повної заборони.

Тоді нами висловлювалося припущення, що така шалена словесна суперечка представників двох держав необхідна їм для підтримки загального іміджу їхнього уряду на внутрішній арені. Тим не менш, близькосхідний регіон готується до потенційного збільшення інтенсивності бойових дій з активним включенням у війну Ірану та підконтрольних йому угруповань.

США розгортають додаткові військові кораблі у найближчих водах, Міністр оборони США Ллойд Остін розпорядився доповнити угруповання додатковими есмінцями та крейсерами ВМС, здатними перехоплювати балістичні ракети Ірану.

Як пише Axios, ізраїльська та американська розвідки очікують на атаку Ірану на Ізраїль вже цієї суботи. Великі авіакомпанії вже почали скасовувати рейси до Ізраїлю та Ірану.

Джерело