МВФ: 32% людей можуть втратити робочі місця через штучний інтелект уже в найближчі 5-10 років

32% людей можуть втратити робочі місця через штучний інтелект уже в найближчі 5-10 років згідно з аналізом МВФ. Штучний інтелект може забрати роботу  у понад 5,5 мільйонів людей  у Польщі. Про це  пише InPoland.net.pl.з посиланням на дослідження Personnel Service.

 Аналіз Міжнародного валютного фонду показує вплив розвитку штучного інтелекту на робочі місця.

У всьому світі 40% співробітників ніяк не відчують на собі впровадження технологій ІІ.

27% працівників у світі зможуть розраховувати на більш високі зарплати або менше робоче навантаження завдяки штучному інтелекту, оскільки технологія виконає частину їхньої роботи, причому вони працюватимуть менше, а зароблятимуть стільки чи більше.

Існує також група з 32% людей, чиї робочі місця, згідно з аналізом МВФ, можуть зникнути через штучний інтелект уже в найближчі 5-10 років.

Як зазначив Кшиштоф Інглот, засновник Personnel Service, застосовуючи підрахунки МВФ до зайнятості в Польщі, можна припустити, що вплив ІІ призведе до скорочення приблизно 5,5 мільйонів робочих місць у Польщі найближчими роками.

Інглот зазначив, що ІІ також призведе до створення нових робочих місць, і це будуть висококваліфіковані посади із високими зарплатами.

Однак, як свідчать дані дослідження PS, поляки не задаються цим питанням зараз. Лише 3% опитаних вважають, що можуть втратити роботу через штучний інтелект.