Депутати Батьківщини, Самопомочі, Нашого Краю, Ляшковці разом з Оппоблоком проголосували за припинення роботи Льодового Палацу в Сєвєродонецьку, а депутат Лішик зайнялась популізмом

6 квітня, на 4-й позачерговій сесії, на якій  головувала секретар міської ради Ельвіна Марініч («Наш Край») 24 депутата Сєвєродонецької міської ради проголосували за тимчасове призупинення діяльності Льодового палацу спорту. За таке рішення прогосували депутати фракцій Батьківщини, Самопомочі, Нашого Краю та Радікальної партії Ляшка разом з Опозиційним блоком. Нижче в кінці публікації наводимо результати поіменного голосування.

Фото з сайту Сєвєродонецької міськради. Секретар Сєвєродонецької міської ради Ельвіна Марініч.

З цього приводу Відділ внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Сєвєродонецької міської ради повідомив наступне:

«Найголовнішим питанням цієї сесії стала ситуація навколо Льодового Палацу спорту. З цього приводу доповів виконуючий обов’язки міського голови Ігор Слєсарєв:

 

«31.08.2005р. між АКБ «ТАС-Комерцбанк» та КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго» укладено кредитний договір за №249-К/30, за умовами якого АКБ «ТАС-Комерцбанк» надає позичальнику грошові кошти у вигляді кредитної лінії на умовах строковості, платності, повернення, забезпеченості та цільового характеру використання з лімітом фінансування 5 000 000 грн. 00 коп. з 08.09.2005 року та 7 000 000 грн. 00 коп. з 01.02.2006 року та кінцевим терміном повернення не пізніше 07.09.2007 року.

В забезпечення зобов’язань за цим кредитним договором, 07.09.2005 року між АКБ «ТАС-Комерцбанк» та Сєвєродонецькою міською радою було укладено іпотечний договір за реєстраційним №4083 на належне на праві власності майно, а саме на будівлю Льодового палацу спорту, розташовану за адресою: м. Сєвєродонецьк вул. Маяковського 28.

15.10.2007 року АКБ «ТАС-Комерцбанк» змінив своє найменування на ВАТ «Сведбанк», який виступає правонаступником по всіх правах та зобов’язаннях АКБ «ТАС-Комерцбанк». 

30.04.2009 року ВАТ «Сведбанк» у зв’язку з приведенням своїх документів у відповідність до норм Закону України «Про акціонерні товариства» змінило своє найменування на ПАТ «Сведбанк», яке виступає правонаступником по всіх правах та зобов’язаннях ВАТ Сведбанк.

29.04.2013 року ПАТ «Сведбанк» змінив своє найменування на ПАТ «Омега Банк», яке виступає правонаступником по всіх правах та зобов’язаннях ПАТ «Сведбанк».

ПАТ «Перехідний банк «РВС Банк» є правонаступником визначених відповідно до плану врегулювання, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 05.05.2015 року, активів (включаючи права за договорами забезпечення) та обов’язків за вимогами кредиторів (вкладників) за переданими зобов’язаннями ПАТ «Омега банк». Актом від 03.07.2015 року за №77/07/2015-К приймання-передачі ПАТ «Перехідний банк «РВС Банк» прав на активи неплатоспроможному банку ПАТ «Омега Банк» в порядку правонаступництва передано всі права кредитора у зобов’язаннях за наступними договорами: кредитний договір від 31.08.2005 року з КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго»; іпотечний договір №4083 від 07.09.2005 року з Сєвєродонецькою міською радою.

Відповідно до ст.33 Закону України «Про іпотеку» звернення стягнення на предмет іпотеки здійснюється на підставі рішення суду.

 Господарським судом Луганської області 21.09.2016 року у задоволені позову ПАТ «Перехідний банк РВС» до Сєвєродонецької міської ради про звернення стягнення на майно шляхом визнання права власності відмовлено.

16.11.2016 року Донецьким апеляційним господарським судом рішення господарського суду Луганської області від 21.09.2016 року у справі за №913/861/16 залишено без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.

19.04.2017 року господарський суд Луганської області залишив без задоволення заяву ПАТ «РВС Банк» від 31.03.2017 року про перегляд за нововиявленими обставинами рішення господарського суду Луганської області від 21.09.2016 року у справі за №913/864/16.

15.05.2017 року Донецький апеляційний господарський суд апеляційну скаргу ПАТ «РВС Банк» на ухвалу господарського суду Луганської області від 19.04.2017 року у справі за №913/864/16 повернув заявнику.

30.08.2017 року Вищим господарським судом України касаційну скаргу Публічного акціонерного товариства «РВС Банк» по справі за №913/864/16 задоволено та справу передано до Донецького апеляційного господарського суду для вирішення питання про прийняття апеляційної скарги до провадження.

26.10.2017 року Донецьким апеляційним господарським судом апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства «РВС Банк» на ухвалу господарського суду Луганської області у справі за №913/864/16 залишено без задоволення.

Таким чином, судові органи відмовили ПАТ «РВС Банк» у зверненні стягнення на предмет іпотеки, а саме на Льодовий палац спорту м. Сєвєродонецька

За результатами наради від 02.04.2018р. за участю посадових осіб та депутатів Сєвєродонецької міської ради, було встановлено, що 22.11.2017р державний реєстратор Луганської філії КП «Реєстрація нерухомості та бізнесу» Козлов Ю.В., зловживаючи своїми повноваженнями, діючи умисно, всупереч вимогам ст. 33 Закону України «Про іпотеку», без законних правових підстав, діючи протиправно та в інтересах ПАТ «РВС Банк», злочинним шляхом  здійснив перереєстрацію права власності на будівлю Льодового палацу спорту м. Сєвєродонецька з комунальної власності територіальної громади м. Сєвєродонецька на користь ПАТ «РВС Банк».

Слідчим відділом Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, відомості про яке внесено до ЄРДР за №42017131370000188 від 24.11.2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 365-2 КК України, за фактом того, що державний реєстратор Козлов Ю.В., зловживаючи своїми повноваженням, діючи умисно, всупереч вимогам ст. 33 Закону України «Про іпотеку», здійснив перереєстрацію права власності на будівлю Льодового палацу спорту міста Сєвєродонецька, чим спричинив тяжкі наслідки інтересам територіальної громади міста Сєвєродонецьк та посадові особи ПАТ «РВС Банк» шляхом обману заволоділи комунальним майном в особливо великих розмірах у вигляді будівлі Льодового палацу спорту міста Сєвєродонецьк.

Ухвалою слідчого судді Сєвєродонецького міського суду від 04.12.2017р. накладено арешт на нерухоме майно, шляхом заборони його відчуження будь-якими особами у будь-який спосіб, а саме будівлю «Льодового палацу спорту», розташовану за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Маяковського, 28, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 1415611244000, загальною площею 11205.7, до скасування у встановленому КПК України порядку.

Сєвєродонецька міська рада переконана, що подібні злочинні дії неможливо було вчинити без злочинного зговору з посадовими особами Міністерства юстиції України, які видали відповідну акредитацію державному реєстратору Козлову Ю.В., та в подальшому прикривають дані незаконні дії та не вживають жодних заходів щодо скасування цих злочинних реєстраційних дій.

Злочинність посадових осіб Міністерства юстиції України підтверджується наступними обставинами:

Сєвєродонецька міська рада в листопаді 2017 року звернулася з відповідною скаргою у сфері державної реєстрації до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України, яка має усі підстави та повноваження для скасування даної злочинної, рейдерської реєстраційної дії державного реєстратора.

Однак, замість того, щоб поновити справедливість та повернути міській раді вкрадене шляхом рейдерського захоплення майно, Комісія Міністерства юстиції України з метою прикриття злочинних дій державного реєстратора, в січні 2018рвідповідає міській раді, про надання міською радою інформації в неповному обсязі, та при повторному зверненні до цієї комісії 02.02.2018 року листом від 23.02.2018 р. за №578/7 Комісія відмовляє у задоволені скарги у зв’язку з закінченням строку подачі скарги.

Таким чином, дані обставини свідчать про наявні факти злочинного зговору з боку Міністерства Юстиції України, керівництва ПАТ «РВС-БАНК» та державного реєстратора Козлова Ю.В.

В ході проведення досудового слідства, за пів року, на цей час не встановлено особу Козлова Ю.В., місце його знаходження, не висунуто підозру, не оголошено в розшук винну особу, та саме головне не повернуто територіальній громаді нашого міста Льодовий палац спорту. 

Фактично органом досудового розслідування не вчинено жодних дієвих заходів щодо повернення територіальній громаді м. Сєвєродонецька Льодового палацу спорту, вкраденого шляхом рейдерського захоплення.

Таке несумлінне ставлення органу досудового розслідування до виконання своїх обов’язків щодо належного проведення досудового розслідування та неналежний контроль з боку органів прокуратури, на жаль, також може свідчити, про певну зацікавленість даних органів у прикритті злочинних дій рейдерів.

З огляду на вищевказане необхідно звернутися до центральної влади з вимогою розгляду даного звернення та вжиття термінових заходів для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності та повернення територіальній громаді м. Сєвєродонецька Льодового палацу спорту», — зазначив Ігор Слєсарєв і підкреслив, що у вирішенні питання з Льодовим Палацом спорту заручився підтримкою народного депутата України Сергія Шахова.

Враховуючі ці факти, депутати Сєвєродонецької міської ради прийняли відповідне звернення до Президента України та Генерального Прокурора України з вимогою щодо захисту прав та законних інтересів територіальної громади м. Сєвєродонецька, порушених внаслідок рейдерських дій ПАТ «РВС Банк» та державного реєстратора Козлова Ю.В., внаслідок чого незаконно було перереєстровано право власності на Льодовий Палац спорту відділу молоді та спорту Сєвєродонецької міської ради з комунальної власності територіальної громади м. Сєвєродонецька на користь ПАТ «РВС Банк».

Виконуючий обов’язки міського голови Ігор Слєсарєв підкреслив, що у зв’язку з рейдерським захопленням Льодового Палацу спорту на теперішній час Сєвєродонецька міська рада не має можливості утримувати та користуватися спортивною будівлею і спорудою «Льодовий палац спорту», тому депутатами було підтримано рішення тимчасово припинити функціонування Льодового Палацу спорту відділу молоді та спорту Сєвєродонецької міської ради. Відділу молоді та спорту міськради доручено забезпечити збереження матеріально-технічного обладнання, яке знаходиться на балансі бюджетного закладу комунальної власності територіальної громади міста Сєвєродонецька Льодового Палацу спорту, до вирішення питання щодо незаконності перереєстрації права власності на цю споруду.

Більшість депутатів висловлювали свою думку з цього приводу та вважали за доцільне прийняття саме такого рішення».

Льодовий «развод» чи популізм для виборців?

Таким чином депутати Сєвєродонецької міськради фактично здали «без бою» Льодовий Палац спорту комерційному банку.

Член фракції БПП  «Солідарність», депутат Сєвєродонецької міськради Ольга Лішик нібито і проголосила у фейсбук, що вона не згодна з таким рішенням, але як чиновник, заступник голови Луганської ОДА ні чого не заявила (і не зробила?) з приводу засудження дій і притягнення до відповідальності свого колеги чиновинка-  державного  реєстратора Козлова Ю.В. (і посадових осіб Міністерства юстиції України) причетних до кримінального злочину з реєстрацією прав власності на нерухомість (Льодовий Палац спорту) .

 

 

«Нажаль!
24 депутати Сєвєродонецької міської ради проголосували про призупинення дільності Льодового Палацу спорту!
Мій голос був проти такого рішення!
Категорично не підтримую закриття об’єкту«- написала у фейсбук  Ольга Лішик.

І на цьому її справа депутата стосовно цього питання залишилась? Популістки побалакати у фейсбуці то легка справа, а де депутатські звернення, запити? Де рішучисть заступника Луганської обласної адміністрації?

 

«Завтра на сесію Сєвєродонецької міської ради буде винесено питання, яке матиме незворотній процес.
Тимчасове припинення функціонування Льдового Палацу спорту! Важливий інфраструктурний об’єкт не тільки міста, а й України.
Це означає повну зупинку утримання, обслуговування об’єкту, закриття гуртків, відміну культурних заходів і чемпіонатів з волейболу та ін.заходів.
Це сталось через те, що в реєстрі власників об’єкту значиться вже не Сєвєродонецька міська рада, а ПАТ «РВС Банк», який незаконно заволодів майном громади.
Сталося це в період бездіяльності влади Сєвєродонецька, коли опозиційним блоком блокувались проведення сесій і було не можливо погасити іпотечні зобов’язання СТКЕ перед банком.
Власне, кредиторська заборгованість СТКЕ перед банком складала 4 млн.200 тис.грн., а банк оцінив майно в 50 млн.грн., чим забезпечив собі свою власну спроможність перед Нацбанком! Цікавим фактом також є те, що заволодівши майном громади борг з підприємства теплокоммуненерго так і не був списаний!!!
Тепер стає питання перед громадою, як утримувати Льдовий Палац спорту?
Брати в оренду? Заморозити? Викупити?
На сьогодні прокуратурою області порушені кримінальні справи проти дій нотаріуса, який здійснив незаконну дію по реєстрації та дій банку.
На мою думку — припинення діяльності Льдового Палацу спорту призведе до його руйнування!
Я категорично проти такого рішення!
А питання друге, щодо звернення до Президента України — сутий популізм, бо це чисті повноваження міської влади.
За цей час міська рада не зробила жодних спроб звернутись до суду з відстоювання майна громади, а саме Льодового Палацу спорту!
Отже! Хто мав інтерес здачі за копійки такого потужного закладу, що належить громаді Сєвєродонецька, скоро з’ясується. Далеко ходити не треба!
Тим часом — не можна закривати Льдовий палац спорту, бо це доля «Бруснічки», «Укркомунбанку» та інших безхозних установ»- написала на своїй сторінці у фейсбук Ольга Лішик.

Люди не дурні! Мешканці Сєвєрдонецька їй відповіли наступне: «Людмила Вергун (пише) Ольга Петровна, так вы уже как три года депутат городского совета в Северодонецке от партии Порошенко. И почему же вы до сих пор не подняли вопрос о срочном выкупе Ледового?«

 

Додаток:

Сєвєродонецька міська рада

 ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ

 43 (позачергова) 06.04.2018р.

 

місто Сєвєродонецьк

від 06.04.2018 12:10

06.04.2018 13:10:23

  1. Про тимчасове припинення функціонування Льодового Палацу спорту відділу молоді та спорту Сєвєродонецької міської ради

 Питання № 1

 Рішення ухвалює БІЛЬШІСТЬ ВІД ЗАГАЛЬНОГО СКЛАДУ

№ п/п Прізвище, Ім’я, По-батькові Фракція*  Вибір
 1  Александров Сергій Олександрович РПЛ  ЗА
 2  Анпілогов Денис Володимирович  «Опоблок»  ЗА
 3  Балковський Віталій Валерійович «САМОПОМІЧ»  ЗА
 4  Бутков Ігор Миколайович «Опоблок»  ЗА
 5  Буткова Олена Миколаївна «Опоблок»  ЗА
 6  Височин Андрій Юрійович «Опоблок»  ЗА
 7  Водяник Роман Валерійович «Опоблок»  ЗА
 8  Гавриленко Андрій Анатолійович «Опоблок»  ЗА
 9  Грачова Тетяна Вікторівна «Наш край»  ЗА
 10  Кузьмінов Юрій Кіндратович «Опоблок»  ЗА
 11  Куниця Сергій Павлович «Опоблок»  ЗА
 12  Лагунов Євген Володимирович «Опоблок»  ЗА
 13  Летюча Лариса Леонідівна БПП «Солідарність»  УТРИМАВСЯ
 14  Лішик Ольга Петрівна БПП «Солідарність»  ПРОТИ
 15  Ляховий Володимир Вікторович «Батьківщина»  ЗА
 16  Марініч Ельвіна Юріївна «Наш край»  ЗА
 17  Мартиненко Ольга Олександрівна «Опоблок»  ЗА
 18  Матохін Юрій Вікторович БПП «Солідарність»  УТРИМАВСЯ
 19  Мєзєнцев Геннадій Володимирович «Опоблок»  ЗА
 20  Ніжельська Олена Славіївна «САМОПОМІЧ»  ЗА
 21  Пєнзов Олександр Федорович «Батьківщина»  НЕ ГОЛОСУВАВ
 22  Пилипенко Віктор Анатолійович «Опоблок»  ЗА
 23  Попов Максим Петрович «САМОПОМІЧ»  ЗА
 24  Проскурова Юлія Василівна «Наш край»  ЗА
 25  Сафронова Ірина Олександрівна РПЛ  ЗА
 26  Стариков Євген Вікторович «Наш край»  ПРОТИ
 27  Ткачук В’ячеслав Петрович БПП «Солідарність»  УТРИМАВСЯ
 28  Фурман Юрій Анатолійович «Наш край»  ЗА
 29  Шерстюк Дмитро Анатолійович «Опоблок»  ЗА
 30  Щербанюк Тетяна Анатоліївна «Наш край»  ЗА
   УСЬОГО:   30
*Додаток редакції

УСЬОГО ПРОГОЛОСУВАЛО: 30

З НИХ:

«ЗА»:  24

«ПРОТИ»:  2

«УТРИМАЛОСЬ»:  3

«НЕ ГОЛОСУВАЛО»:  1

РІШЕННЯ ПРИЙНЯТО

Секретар ради: Е.Ю.Марініч

breitling watches for sale replica rolex rolex nep www.swiss-watches.xyz

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *