Форум театр “Мистецтво мирного діалогу” відбувся у Сєвєродонецьку

7 червня на громадському майданчику “ХочуБуду” презентували мережевний проект “Мистецтво мирного діалогу”, який об’єднав у собі команди з Сєвєродонецька, Луцька, Чернігова та Скадовська, учасниками від Сєвєродонецька стали представники ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада”.

 


Метою проекту є налагодження комунікації між громадами без стереотипів, упереджень та різних форм дискрімінації. Базовою методикою проекту було обрано форум театр, який є особливою формою театру. Головну роль в ньому відіграють не актори, а глядачі.

На виставу завітали люди, яких цікавить дана форма театру або просто небайдужі до проблем суспільства. Між глядачами зав’язувались дискусії і чим далі вони заходили, тим більше з’являлося шляхів для вирішення конфлікту. Активну участь в обговорені приймали люди різного віку: від самих маленьких до вже досвідчених глядачів.

Окремо хочеється висловити слова подяки найактивнішій учасниці заходу Юлії, яка генерувала ідеї вирішення конфлікту майже в кожній сцені, дивилась на проблему з різних боків і дійсно своїми діями згладжувала конфлікт, та Валерію, який замінивши головну героїню наприкінці сцени зміг ввести головного агресора в стан розгубленості.

Фото Сєвєродонецька молодіжна рада

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *