Site icon ZARAZ.INFO

Скільки луганчан-ВПО потребують житла

Понад 100 тисяч родин луганчан не мають наразі власного житла й не в змозі його придбати самотужки.

Про це повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор, коментуючи підписання меморандуму з Мінреінтеграції та МОМ щодо будівництва житла для громадян, які постраждали від війни.

Зазначається, що відповідні меморандуми підписали Луганська ОВА та Сєвєродонецька МВА. Крім того, партнером Луганської облдержадміністрації стала Львівська облдержадміністрація, а Сєвєродонецької міської військової адміністрації – Дрогобицька міська рада.

За інформацією Луганської ОВА, проєкт міжнародної технічної допомоги «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України» передбачає будівництво/реконструкцію у 2024-2025 роках 24 житлових об’єктів у територіальних громадах Київської, Львівської, Чернівецької, Вінницької та Івано-Франківської областей.

Це дозволить забезпечити квартирами приблизно 6000 людей. Зокрема – й мешканців Луганської області, зауважили у ЛОВА.

«Понад 100 тисяч родин луганчан не мають наразі власного житла і не в змозі його придбати самотужки. Тому доступна довгострокова оренда є оптимальним рішенням і для людей, і для держави», – прокоментував подію очільник Луганщини Артем Лисогор.

Фінансування проєкту забезпечує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Кредитну установу для відбудови (KfW). Кошторисна вартість – 72,1 мільйона євро.

Exit mobile version